Sfaturi la alegerea primei perechi de ochelari

Blog page
lentile-pentru-ochelari 06

Câteva sfaturi utile pentru alegerea unei perechi de ochelari, mai ales pentru cei care sunt la momentul alegerii primei perechi și nu au experineță.

  • Partea superioară a ramei nu trebuie să-ți depășească sprancenele pentru că altfel lasă impresia unei mirari permanente apărând efectul de “sprâncene duble”. Rama trebuie să fie cat mai aproape de sprâncene, sau puțin mai jos.
  • Extremitățile ramelor nu trebuie să-ți depășeasca cu mult marginile fetei.
  • Partea inferioara a ramei nu trebuie sa se sprijine pe obraji, lăsând impresia că ochiul nu e bine fixat și că “plutește” deasupra lentilelor.
  • Rama ochelarilor trebuie corelată cu statura și cu structura osoasă. Persoanelor scunde și slabe vor alege o ramă mică dintr-un metal ușor sau chiar o pereche de ochelari fără ramă. Persoanele înalte, cu o constituție masivă, ar trebuie să aleagă niște rame mai mari, dintr-un material greu.
  • Persoanele cu nasul lung și subțire pot modifica proporția alegând o pereche de ochelari cu puntea joasă. În schimb, pesoanele cu nasul mai scurt și mai gros, pot alege ochelari cu puntea foarte înaltă ce vor crea aparența unui nas mai subțire și mai lung.
  • Ochii îndepărtați pot fi apropiați cu niște ochelari cu puntea masivă de culoare închisă, în timp ce ochii prea apropiați pot fi distanțați cu o punte ușoară, transparentă.
Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page