Cum alegem ramele de ochelari

Blog page

Motivul pentru care trebuie să porţi ochelari de vedere este mai puţin important în context. Poate moştenire de familie, poate consecinţă a lucrului zilnic în faţa monitorului sau alte cauze – cert este că vederea ta a slăbit, iar specialistul oftalmolog te-a anunţat că ai un viciu de refracţie. Nu ai nici un motiv să te necăjeşti – nu numai că frumuseţea ta nu va avea cu nimic de suferit, dar ochelarii pot redefini în chip fericit înfăţişarea, conferind eleganţă şi completându-ţi personalitatea.

Alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere porneşte de la PRESCRIPŢIA MEDICALĂ. Acesta este primul pas pentru că în funcţie de dioptrii se aleg şi ramele. Consultanţii profesionali Platinum Optik sunt pregătiţi să îţi ofere informaţii profesionale şi recomandări avizate pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere.

Tendinţele momentului vorbesc despre lux, îndrăzneală, glamour. Braţele ramelor sunt accesorizate cu binecunoscutele cristale Swarovski, cu perle naturale, monograme sau logo-uri de dimensiuni impresionante. Pentru un Confort Sporit recomandăm ramele foarte uşoare din titan sau betatitan. Pentru un aspect discret, ramele cu şurub, capse sau ramele cu fir sunt cea mai bună alegere.

Sunt persoane pentru care rama de ochelari este un accesoriu fashion şi doresc să fie remarcate prin intermediul ramelor pe care le poartă. Pe aceştia îi îndrumăm spre ramele mai deosebite, creaţii ale designerilor de modă, rame decorate cu cristale, rame placate cu aur sau chiar din aur, cu braţe din lemn tratat sau braţe îmbrăcate în piele naturală.

Secretul este să-i alegi în funcţie de forma feţei, nuanţa părului şi personalitate. Astfel, ochelarii vor deveni mai mult decât o necesitate – vor fi o bijuterie!

Profesioniştii Platinum Optik te vor ajuta să faci alegerea cea mai bună.

Astfel:

  • Faţa rotundă: acestui tip de faţă i se potrivesc ochelarii cu rame pătrate sau dreptunghiulare, care vor alungi chipul şi vor atrage atenţia asupra părţii superioare a feţei. Pentru persoanele cu faţa mai lată, sunt potriviţi ocelarii cu rame subţiri, iar pentru o figură mai delicată, se pot purta şi rame mai groase din acetat injectat.
  • Faţa pătrată: este tipul de figură cu pomeţi şi maxilare proeminente, căreia i se potrivescochelarii de vedere cu rame rotunjite sau ovale, pentru a îndulci trăsăturile şi a atrage atenţia asupra frunţii şi a pomeţilor. Tipul de ochelari „aviator” sau „motociclist” este cel mai potrivit.
  • Faţa în formă de inimă: trăsăturile acestui tip de faţă se recunosc uşor: pomeţii şi eventual fruntea mai accentuate, iar maxilarele si bărbia foarte uşor pronunţate, ca un triunghi cu vârful în jos. Ramele de ochelari cele mai potrivite sunt cele subţiri şi simple, delicate.
  • Faţa în formă de diamant este o formă rară, ca un triunghi cu vârful în sus. Pentru a nu accentua linia maxilarelor, sunt indicate ramele de ochelari cu o grosime mai mare în parte superioara, rame cu fir în partea de jos.
  • Faţa ovală este cea mai bine proporţionată, motiv pentru care alegerea ramei este cea mai simplă, gustul fiind singurul criteriu al alegerii.
Un alt criteriu în alegerea ochelarilor este culoarea părului, pentru a evita anumite contraste cromatice neplăcute. Persoanele blonde pot alege o ramă în nuanţe deschise şi pastelate, care vor conferi chipului un surplus de lumină şi căldură. Persoanele cu părul şaten pot alege rame în nuanţa bronzului, evitându-le pe cele de culoare închisă ori pastelate. O persoană brunetă poate opta pentru rame aurii sau argintii, dar şi de culoare maro. O persoană cu părul roşcat ar trebui să urmărească, prin alegerea ramelor, să sublinieze trăsăturile calde ale podoabei capilare, prin ochelari metalici în nuanţe aurii sau arămii.

Dacă ai ochii verzi, ce poate fi mai interesant şi adecvat decât o pereche de rame de aceeaşi culoare?

Nu recomandăm culorile închise, decât dacă tocmai acesta este obiectivul – obţinerea unui contrast frapant.

Printre ochelarii comercializaţi în centrele PLATINUM OPTIK se regăsesc branduri celebre ale caselor de modă (BVLGARI, VERSACE, DOLCE GABANNA, ROBERTO CAVALLI, PORSCHE DESIGN, VOGUE, DIESEL, POLICE, RAY BAN şi multe altele), ochelari însoţiţi de certificate de autenticitate şi garanţie.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page