Alegerea ochelarilor potriviți cu forma feței

Blog page

Alegerea unei rame de ochelari trebuie să țină cont de multe aspecte. Specialiștii Platinum Optik vor avea grijă ca rama dumneavoastră să fie potrivită lentilelor recomandate de medic dar vor putea să vă ofere și sfaturi pentru ca rama aleasă să vi se potrivească din punct de vedere estetic, ținând cont de mai multe criterii. Unul din criteriile de care trebuie să se țină cont la alegerea unei rame este forma feței.

Fața ovală. Considerată forma “perfecta” de față, i se potrivesc cam toate formele de rame. Dacă fața dumneavoastră este un oval lung, puteți alege niște rame ușor mai late decât fața, care îi vor echilibra lungimea.
Fața rotundă. Dacă aveți o astfel de față evitați ochelarii cu rama rotundă, care nu fac decat sa vă accentueze forma feței. Scopul este să îngustați și să lungiți fața. Puteți face acest lucru cu niște rame ușoare, ovale sau dreptunghiulare, delicate, cu puntea ușoara și brațele înalte.
Fața în formă de inima. Evitați ramele groase, care vor face ca bărbia dumneavostră să pară și mai ascuțită, precum și pe cele cu partea superioară a ramei masivă, deoarece vă vor accentua și mai mult lățimea frunții. Vă avantajeaza o ramă cu partea inferioara mai evidențiată și brațele joase, care contrabalansează zona barbiei.
Fața în formă de pară. Ca forma geometrică acest tip de față este un triunghi sprijinit pe bază, exact opusul feței în formă de inimă, care este un triunghi sprijinit pe vârf. În acest caz sfatul contrar celui de mai sus este cel mai bun. În consecință, evitați ramele masive în partea de jos și brațele joase, care ar atrage atenția asupra maxilarelor proeminente. Alegeți o ramă lată în partea superioară pentru a vă lăți fruntea și a contrabalansa maxilarul. O alegere buna sunt și ochelarii fără ramă în partea inferioară.
Fața rectangulară. Dacă sunteți posesorul unei astfel de fețe, trebuie să vă propuneți scurtarea și lărgirea feței. Puteți face acest lucru cu ajutorul brațelor late, a punții joase, care să acopere în întregime rădăcina nasului și a unor rame de culoare închisă. Forma potrivită dumneavostră este cea dreptunghiulară, mai mult lată decât înaltă.
Fața patrată. Evitați cu orice preț ramele foarte patrate. Alegeți rame subțiri, ovale sau dreptunghiulare, cu brațe înalte, care vă vor lungi fața, și cu puntea ușoară, care vă va îngusta ușor fața.
Fața în formă de diamant. În acest caz scopul este ca rama să vă lărgească atât fruntea cât și/sau barbia. Dacă va-ți lărgit deja fruntea prin intermediul unei tuncori cu breton, va trebui să alegeți ochelari cu partea inferioară masivă pentru a vă echilibra și bărbia. Dacă nu aveți breton dar v-ați echilibrat bărbia cu o tunsoare mai lungă, ve-ți alege ochelari cu rama lată în partea de sus. Pentru a vă lăți atât fruntea cât și bărbia, o ramă în stil aviator este cea mai potrivită.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page